ARTICLE: aigües funcionals amb extractes de plantes

Un aliment es considera funcional quan, a més de les seves propietats nutritives, conté certs elements el consum diari dels quals, en una dieta equilibrada, contribueix a mantenir o millorar l’estat de salut i benestar.

Algunes marques d’aigua i begudes refrescants han tractat d’aprofitar aquesta oportunitat potencial de mercat, oferint begudes aromatitzades composades principalment per aigua (entre el 99,2 i 99,7%), a les que se’ls afegeix una quantitat insignificant d’additius (acidulants, edulcorants, conservants, saboritzants i aromatitzants) o d’extractes de plantes com ara el té verde, el rooibos o el ginseng.

El consumidor, pot associar que el consum d’aquestes begudes reporta els beneficis dels extractes de plantes afegits, així com la capacitat antioxidant del té o excitant del ginseng. Tot i això, la quantitat afegida és tant insignificant, que no es pot esperar que porti beneficis més enllà de la hidratació.

El passat 27 de maig va tenir lloc la “Drinks Ingredients 2010 Conference & Expo“, el primer esdeveniment virtual sobre formulacions en les begudes, d’especial interès pels fabricants, tecnòlegs en aliments, especialistes en nutrició i salut, i en màrketing alimentari.

Van destacar els temes de recerca i noves tecnologies, que van analitzar el canvi en els hàbits de consum de la població, les begudes com aliment funcional (a base de plantes, sucs i nutrients), les tendències en els sabors i colors (a base de plantes, sucs i nutrients), les tendències en els sabors i els colors, les begudes naturals i baixes en calories, així com les begudes esportives com a font d’energia.

FONT: Consumer Eroski, 9 de juny 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: